Wednesday, January 14, 2009

Celaka punya Indon

Posted by FiguRa

09.01.2009... peristiwa pahit berlaku ke atas keluarga mentua aku...
lepas isyak aku siap2 nak ke kedah.. balik kg.. aku ada kursus kat BAGAN...bagan nie nama glamour utk Butterworth...
aku, wife ngan anak aku ja yang balik...
jam 1.30 pg lebih kurang macam tu...kami sampai Baling...kg halaman aku...
SMS bagi tau kat mak mentua aku yang kami dah sampai...
masa on the way balik tu dah dekat nak sampai Kroh... ada BABI lintas... sib baik aku cool...
kalu x masuk parit...huhuhuh...
pukui 2 lebih lepas mak aku ngan kakwa dok sibuk layan anak aku... aku masuk tido... nun esok pagi koi 6.30 kena pi Bagan...tempat kursus tak tau lagi tang mana... dalam tempoh nak tido tu Aniq teriak lain macam...hai...cuak aku... kena sampuk ka hapa nie anak aku... teriak lain macam ja.. mak aku dodoikan dia...sambil baca2 apa yang patut...alhamdulillah tido jgk dia...

Kol 8 lebih aku sampai tempat kursus...nasib baik cousin aku join juga kursus tu... dia yang amek aku kat stesen bas baru kat Bagan (Butterworth)...
aku call wife aku...nak bagi tau yang aku dah sampai... dia teriak2... aku heran... dia kata rumah mama perompak masuk... wan, ayoh, adik kena ikat...ma dia tak ikat...pisau ada kat tengkok wan... abis dia punggah almari cari duit... jumpa seketoi kat dia...banyak la juga...7k ada laa... duit nak bayar sewa kedai, duit keta, duit belanja...huhuhuh celaka punya indon...
tapi Alhamdulillah depa tak cederakan family wife aku... mujur jugak dia tak masuk bila tidoq aku...
depa trauma... sampai amek keputusan nak jer jual rumah tu... tapi alhamdulillah...semangat meraka semakin pulih..tak jadi jual rumah tu...

1 comments:

onewinged_angel said...
This comment has been removed by the author.