Thursday, August 21, 2008

Valuer dah confirm harga rumah

Posted by FiguRa

Pg nie dpt call dr shaari dr rahim & co...dia valuer utk umah yg aku nak beli baru nie... "kautim" baik ngan dia aku dpt value umah tu RM140k... so ok la kalu x value sebenar rm120k jer... mana nak cekau duit byk2 nie....huhuhuhuh.... mana2 bank akan bg 90% loan jer... aku call kawan aku..sheh.. dia keje maybank bhg loan...Loan Officer kat Maybank t'ganu... rate dia bg 4.85%...rendah tu...aku suh dia kira utk 30thn... lama tu nak abis...huhuuh....ada la dlm rm688 monthly installment... tp aku xmau amek MRTA... pasal aku ada kaedah cara nak buat duit...
so aku akan amek insuran asing... dr situ ada cara mcm mana aku nak jana duit...hehehe...n dr situ juga aku akan cuba clearkan loan aku dlm masa xsmp 30 thn... InsyaAllah laaa

bukan senang nak dapat rahsia nie...kena blajar beb... kengkawan yg nak beli rumah n nak tau camna nak buat untung...mai contact aku... InsyaAllah aku bg peluang...

6 comments:

SSulieana said...

woi en.Basri...anda telah di Tag...sila lihat blog saya dan silalah jawab ek!

Pemalit said...

bli umah kat ne bro?...

figura said...

umah tu kat kg aku...kat baling..
la nie nak buat S&P plak

anim-kwn-yana said...

Salam en. aie,
berminat nak tau rahsia2 nye..

figura said...

nak tau ker???
dah beli ke belum lg nie???

anim-kwn-yana said...

dah beli..tips ni kiranye sblm beli ek.. takpe, boleh request tak..nak request en. aie tulis satu entry psl rahsia ni.. mcm tu bleh share ngan sume pembaca :D